top of page

Lezing 'Thebe met de 100 poorten' @ KMKG Brussel (08/03)


Lezing René preys "Thebe met de 100 poorten: faraonische bouwactiviteiten en koninklijke ideologie tijdens de Grieks-Romeinse periode"

Lezing op zondagochtend, ism EGKE

zon 08-03-2015, 10:30-ca.12:00

Tijdens de Grieks-Romeinse periode werden in de Thebaanse regio monumentale poorten gebouwd die toegang verschaften tot de belangrijkste tempels, zoals die van Karnak. Ze werden gedecoreerd met offertaferelen en opschriften die de theologische bekommernissen weerspiegelen van de priesters in deze periode. De voorstellingen en teksten geven inzicht in de verering van goden zoals Amon, Moet, Chonsoe en Montoe. Door het vergelijken van de bouwwerken en hun beeldprogramma wordt ook meer duidelijk over de schrijvers van de teksten en wat hen inspireerde, evenals over de graveerders en schilders van de hiërogliefen.

Voor meer info zie website kmkg

bottom of page