universitedelouvain_edited.jpg

Egyptologica?

Egyptologica Vlaanderen vzw werd in 1990 opgericht door vier Egyptologen van de KU Leuven. De vereniging stelt zich tot doel de kennis over de oud-Egyptische beschaving in al haar mogelijke facetten en op een wetenschappelijk verantwoorde manier door te geven aan het geïnteresseerde publiek. Daarnaast krijgen ook jonge afstuderende en afgestudeerde Egyptologen de kans hun onderzoeksresultaten bekend te maken.

Hiertoe worden lezingen, lessenreeksen, tentoonstellingen en begeleide uitstappen naar musea georganiseerd.

Georgia Long

Voorzitter

Georgia Long is vrijwillig wetenschappelijk medewerker op de afdeling Egyptologie van de KU Leuven en maakt sinds 2014 deel uit van de opgravingen in Dayr al-Barsha (midden Egypte). Momenteel werkt ze aan een doctoraat (Fonds Wetenschappelijk Onderzoek Vlaanderen) over de evolutie van funeraire assemblages uit het Middenrijk. Ze is voorzitter van Egyptologica Vlaanderen sinds 2015.

Bart Vandooren

Penningmeester

Bart Van Dooren studeerde Egyptologie aan de KU Leuven (1999) en werkte van 2007-2020 als secretaris-penningmeester voor Egyptologica Vlaanderen. Tot 2018 verzorgde hij ook de driemaandelijkse nieuwsbrief. Momenteel is hij actief als penningmeester.

Marleen De Meyer

Bestuurslid

Marleen De Meyer is Postdoctoraal Onderzoeker op de afdeling Egyptologie van de KU Leuven en Adjunct Directeur Archeologie en Egyptologie aan het Nederlands-Vlaams Instituut in Cairo. Haar werk focust op funeraire cultuur uit het Oude Rijk en Middenrijk, en ze is co-directeur van het Dayr al-Barsha Project.

Kylie Cortebeeck

Secretaris

Kylie Cortebeeck studeerde archeologie met een minor Egyptologie aan de KU Leuven. Sinds 2016 werkt ze als keramoloog voor het Dayr al-Barsha Project en in 2017 startte ze een doctoraat (FWO Vlaanderen) over regionale variatie in keramiek uit de Eerste Tussenperiode en het Middenrijk.

Kristof Valgaeren

Studenten-vertegenwoordiger (Leuven)

Harco Willems

Eremedewerker

William Van Der Haegen

Medewerker
(Gent)

René Preys

Eremedewerker

Hanne Decklerck

Lesgever en medewerker (Gent)

Toon Sykora

Lesgever en medewerker (Leuven)

Vincent Oeters

Lesgever en medewerker (Leuven)