universitedelouvain_edited.jpg

Egyptologica?

Egyptologica Vlaanderen vzw werd in 1990 opgericht door vier Egyptologen van de KU Leuven. De vereniging stelt zich tot doel de kennis over de oud-Egyptische beschaving in al haar mogelijke facetten en op een wetenschappelijk verantwoorde manier door te geven aan het geïnteresseerde publiek. Daarnaast krijgen ook jonge afstuderende en afgestudeerde Egyptologen de kans hun onderzoeksresultaten bekend te maken.

Hiertoe worden lezingen, lessenreeksen, tentoonstellingen en begeleide uitstappen naar musea georganiseerd.

Georgia Long

Voorzitter

Georgia Long studeerde Egyptologie aan de KU Leuven en werd eind 2014 voorzitter van Egyptologica Vlaanderen. Ze werkt momenteel aan een doctoraat (FWO Vlaanderen) rond funeraire assemblages uit het Middenrijk en is sinds 2014 een vast teamlid van het Dayr al-Barsha project

Bart Vandooren

Penningmeester

Bart Van Dooren studeerde Egyptologie aan de KU Leuven (1999) en werkt sinds 2007 als secretaris-penningmeester voor Egyptologica Vlaanderen. Tot 2018 verzorgde hij ook de driemaandelijkse nieuwsbrief.

Marleen De Meyer

Bestuurslid

Marleen De Meyer is Postdoctoraal Onderzoeker op de afdeling Egyptologie van de KU Leuven en Adjunct Directeur archeologie en egyptologie aan het NVIC. Ze werkt vooral rond funeraire cultuur uit het Oude Rijk en Middenrijk, en is sinds 2002 een vast teamlid van het Dayr al-Barsha Project.

Kylie Cortebeeck

Secretaris

Kylie Cortebeeck studeerde archeologie met een minor Egyptologie aan de KU Leuven. Sinds 2016 werkt ze als keramoloog voor het Dayr al-Barsha Project en in 2017 startte ze een doctoraat (FWO Vlaanderen) over regionale variatie in keramiek uit de Eerste Tussenperiode en het Middenrijk.

Harco Willems

Eremedewerker

Toon Sykora

Lesgever en medewerker (Leuven)

René Preys

Eremedewerker

Vincent Oeters

Lesgever en medewerker (Leuven)

Kristof Valgaeren

Studenten-vertegenwoordiger (Leuven)

William Van Der Haegen

Medewerker
(Gent)

Hanne Decklerck

Lesgever en medewerker (Gent)