top of page

Wat de pot schaft: pap in het Grieks-Romeins Egypte.

Gert Baetens

Postdoctoraal onderzoeker KU Leuven

Want wat schafte die pot precies? Zoals in veel andere regio’s in het antieke Middellandse Zeegebied leefde de bevolking van Grieks-Romeinse Egypte voor een groot deel van graan, in eerste instantie in de vorm van brood. Deze lezing gaat over het kleine broertje van brood: graanpap. Dit gerecht verschijnt regelmatig in de Griekse papyri, maar ook – en dat is vaak over het hoofd gezien – in de Egyptische bronnen, die ons van alles leren over de bereiding en consumptie van deze lekkernij. Deze kleine voedselhistorie neemt ons mee langs verschillende plaatsen in Grieks- Romeins Egypte, met omwegen langs de Koptische monniken, Deir el-Medina, helemaal tot in het Oude Rijk.

Deze lezing wordt in samenwerking met Ex Oriente Lux gehouden, en zal uitzonderlijk op woensdag doorgaan, om 20u00 in MSI 01.12 (Erasmusplein 2, Leuven).

logo-tekst.jpg.png

Egyptologica Vlaanderen vzw

Ravenstraat 20

3000 Leuven

  • Instagram
  • Facebook
bottom of page