top of page

Hiërogliefen I (online)

€ 150 (€ 190 niet-leden)

Lessenpakket

10 lessen van 2 uur
Deze lessen zullen online doorgaan via Zoom

Data

Om de twee weken op maandagavond van februari tot juni 2024.
Eerste les: Maandag 5 februari

Tijdstip

19u-21u

Docent

Kirsten Uyttersprot

/

Hiërogliefen I (online)

Het Egyptische hiërogliefenschrift, door de Egyptenaren de ‘medoe netjer’ (woorden van god) genoemd, spreekt nog velen tot de verbeelding. Sinds de ontcijfering door Jean-François Champollion in 1822 weten we dat de tekens op verschillende manieren gebruikt kunnen worden en dat ze dezelfde ingewikkelde taalkundige informatie overbrengen als ons eigen alfabet. Het Oud-Egyptisch is bovenal een beeldtaal en versiert vele voorwerpen en monumenten. Maar slechts weinige bezoekers weten welke verhalen de hiërogliefen precies vertellen.

In deze 10-delige lessenreeks (20 lesuren) wordt een systematische kennis van het hiërogliefenschrift opgebouwd. Door middel van oefeningen raakt u vertrouwd met het herkennen en lezen van hiëroglifische tekens, specifieke woordenschat rond verschillende thema’s (geografie, religie…), verschillende soorten woorden en hoe deze tot zinnen aan elkaar worden geknoopt. Op grammaticaal vlak beperkt de cursus zich tot de basisgrammatica. Op het einde van de lessenreeks zal u in staat zijn eenvoudige teksten, zoals de ‘vaste formules’ die vaak op voorwerpen in musea voorkomen, te lezen.

Prijs Leden: 150 euro

Prijs Niet-Leden: 190 euro*

*Mocht u besluiten om deel te nemen aan de cursus dan raden we u aan om tevens lid te worden, dat is namelijk het meest voordelig. Het lidmaatschap kost 25 euro.

bottom of page