top of page

Hiërogliefen I (online)

€ 150 (€ 190 niet-leden)

Lessenpakket

10 lessen van 2 uur
De lessen zullen online doorgaan
De inleidende lessen zullen fysiek plaatsvinden en doorgaan in het Erasmushuis, Blijde Inkomststraat 21, 3000 Leuven

Data

Telkens op maandagavond van januari tot juni 2024, precieze data nog overeen te komen

Tijdstip

19u-21u

Docent

Kirsten Uyttersprot

/

Hiërogliefen I (online)

Het Egyptische hiërogliefenschrift, door de Egyptenaren de ‘medoe netjer’ (woorden van god) genoemd, spreekt nog velen tot de verbeelding. Sinds de ontcijfering door Jean-François Champollion in 1822 weten we dat de tekens op verschillende manieren gebruikt kunnen worden en dat ze dezelfde ingewikkelde taalkundige informatie overbrengen als ons eigen alfabet. Het Oud-Egyptisch is bovenal een beeldtaal en versiert vele voorwerpen en monumenten. Maar slechts weinige bezoekers weten welke verhalen de hiërogliefen precies vertellen.

In deze 10-delige lessenreeks (20 lesuren) wordt een systematische kennis van het hiërogliefenschrift opgebouwd. Door middel van oefeningen raakt u vertrouwd met het herkennen en lezen van hiëroglifische tekens, specifieke woordenschat rond verschillende thema’s (geografie, religie…), verschillende soorten woorden en hoe deze tot zinnen aan elkaar worden geknoopt. Op grammaticaal vlak beperkt de cursus zich tot de basisgrammatica. Op het einde van de lessenreeks zal u in staat zijn eenvoudige teksten, zoals de ‘vaste formules’ die vaak op voorwerpen in musea voorkomen, te lezen.

Op 28/9 om 18u30 organiseren we een online infomoment waar je al met de lesgevers kan kennismaken. Schrijf je in via de onderstaande link:

https://us06web.zoom.us/meeting/register/tZIlfu2vpj0oHdXBygkO966id874u5F5Kz-x

bottom of page