Hiërogliefen (jongeren)

€ 150* (lidmaatschap inbegrepen) *voor kortingen, zie onderaan pagina

Lessenpakket

Workshop

Data

Op maat

Tijdstip

Op maat

Docent

Hanne Declerck

Hiërogliefen (jongeren)

Naast onze cursussen voor (jong)-volwassenen, organiseren we
vanaf januari 2022 ook lessen Hiërogliefen voor het jongere publiek! Is uw zoon of dochter (of neefje, nichtje, kleinkind, buur...?) helemaal gek van piramides en mummies? Dan wordt het misschien tijd om ook die wonderlijke tekens te leren ontcijferen.

Jongeren leren in de lagere school al over de oude Egyptenaren, waar ze vol enthousiasme het Egyptische "alfabet" leren. In deze Jongerencursus Hiërogliefen gaan we nog een stapje verder, en leren we je op een interactieve manier over de beginselen van het hiërogliefenschrift. Dit doen we telkens aan de hand van een stukje cultuur, waarbij we onderduiken in de wondere wereld van farao's, goden en godinnen. Aan het einde van de cursus kan je dus niet alleen een heleboel woorden (en zelfs korte stukjes tekst) lezen, maar ben je ook een junior-expert in de egyptologie!
De jongerencursus Hiërogliefen richt zich op kinderen/jongeren met een interesse in Egypte (en taal), van het 5de leerjaar tot het 2de middelbaar (10-14 jaar).


* Korting op de inschrijvingsprijs wordt toegekend aan mensen met recht op een verminderd tarief (bvb UiTPAS kansentarief, kortingskaart grote gezinnen (Gezinsbond), verhoogde tegemoetkoming ziekenfonds, ...) en bij de inschrijving van meerdere kinderen binnen één gezin. Gelieve ons in dit geval even per e-mail te contacteren.