Hiërogliefen I

Prijs

€ 150 (€ 190 niet-leden)

Data

1. wo 1 dec
2. wo 15 dec
3. wo 29 dec
4. wo 12 jan
5. wo 26 jan
6. wo 9 feb
7. wo 23 feb
8. wo 9 mrt
9. wo 23 mrt
10. wo 6 apr

Tijdstip

19:30-21:30

Lessenpakket

10 lessen van 2 uur - Online*

*De mogelijkheid om deze lessen ook in hybride vorm te laten doorgaan wordt momenteel nog bekeken. Gelieve uw voorkeur bij inschrijving door te geven. De online lessen gaan in ieder geval door.

Docent

Vincent Oeters

Hiërogliefen I

**INFOAVOND Hiërogliefen voor beginners op 20/10!**

Het Egyptische hiërogliefenschrift, door de Egyptenaren de ‘medoe netjer’ (woorden van god) genoemd, spreekt nog velen tot de verbeelding. Sinds de ontcijfering door Jean-François Champollion in 1822 weten we dat de tekens op verschillende manieren gebruikt kunnen worden en dat ze dezelfde ingewikkelde taalkundige informatie overbrengen als ons eigen alfabet. Het Oud-Egyptisch is bovenal een beeldtaal en versiert vele voorwerpen en monumenten. Maar slechts weinige bezoekers weten welke verhalen de hiërogliefen precies vertellen.

In deze 10-delige lessenreeks (20 lesuren) wordt een systematische kennis van het hiërogliefenschrift opgebouwd. Door middel van oefeningen raakt u vertrouwd met het herkennen en lezen van hiëroglifische tekens, specifieke woordenschat rond verschillende thema’s (geografie, religie…), verschillende soorten woorden en hoe deze tot zinnen aan elkaar worden geknoopt. Op grammaticaal vlak beperkt de cursus zich tot de basisgrammatica. Op het einde van de lessenreeks zal u in staat zijn eenvoudige teksten, zoals de ‘vaste formules’ die vaak op voorwerpen in musea voorkomen, te lezen.